top of page

Ilmoita oppilas saamen kielten etäopetukseen lukuvuodelle 2024–2025!

Ilmoita oppilas Saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihankkeen lukuvuoden 2024–2025 opetukseen 7.4.2024 mennessä. Ilmoittautuminen koskee sekä uusia että hankkeen opetuksessa jatkavia oppilaita. Ilmoita oppilas opetukseen Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmässä (linkki avautuu uuteen välilehteen).Mikä opetus ja kenelle?

Etäopetushanke tarjoaa saamen kielen (inarin-, koltan- tai pohjoissaamen) perusopetusta tai lukiokoulutusta täydentävää saamen kielen opetusta 2 vt. Myös esiopetuksen oppilaat voivat osallistua hankkeen opetukseen. Opetus on tarkoitettu saamelaisoppilaille ja -opiskelijoille, jotka asuvat saamelaisten kotiseutualueen kuntien ulkopuolella ja joiden perheen tai suvun kieli on joku Suomessa puhutuista saamen kielistä (inarinsaame, koltansaame tai pohjoissaame). Saamea ei tarvitse osata entuudestaan osallistuakseen opetukseen. Hanke ei tarjoa opetusta aikuisille.


Kuka voi ilmoittaa?

Ilmoittautumisen voi tehdä opetuksen järjestäjä, rehtori tai huoltaja. Kun ilmoittautumisen tekee huoltaja, toivomme huoltajan olevan yhteydessä oppilaan kouluun, ja kertovan oppilaan halukkuudesta ja mahdollisuudesta osallistua saamen kielen etäyhteyksiä hyödyntävään opetukseen.


Ilmoittautumisen jälkeen?

Ilmoittaja saa vahvistusviestin sähköpostiin. Opetukseen osallistumisesta sovitaan oppilaan kotikunnan kanssa ilmoittautumisajan päätyttyä. Tämän jälkeen alkaa opetusryhmien ja saamen opetuksen lukujärjestyksen laadinta yhteistyössä koulujen kanssa. Opetusryhmät muodostetaan jokaiseen saamen kieleen erikseen oppilaiden ikä- ja kielitaso, lukujärjestys sekä koulukuljetukset mahdollisimman hyvin huomioiden. Opetus järjestetään kielissä ja ryhmissä, joissa on vähintään kaksi oppilasta tai opiskelijaa.


Huomioithan, että jotkut kaupungit (mm. Helsinki, Oulu ja Rovaniemi) järjestävät pohjoissaamen kielen opetusta myös lähiopetuksena. Halutessasi opetukseen, ota yhteys oman koulun rehtoriin tai kaupunkisi kouluvirastoon!


Ilmoita oppilas opetukseen (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Ilmoittautumisohjeet (linkki avautuu uuteen välilehteen)


Saamen kielten lukuvuosikoulutuksia ja eritasoisia lyhytkoulutuksia järjestää Saamelaisalueen koulutuskeskus (linkki avautuu uuteen välilehteen), joka tarjoaa ainoana ammatillisena oppilaitoksena saamen kielten ja kulttuurin koulutusta Suomessa. Tutustu oppilaitoksen koulutustarjontaan (linkki avautuu uuteen välilehteen)!

 

Tulevia tapahtumia

 

Saamen kielten etäopetuksen vanhempainilta ja infotilaisuus etäopetuksesta kiinnostuneille vanhemmille

Ke 20.3.2024 klo 18.00–19.00

 

Lukiolaisten ilta opiskelijoille ja heidän huoltajilleen

Ke 27.3.2024 klo 18.00–19.00

Tervetuloa mukaan saamen kielten etäopetukseen!

 

Lisätietoja:

Laura Ylinampa, vs. hankepäällikkö

Utsjoen kunta

040 701 2094

 

Anne Olli, hankekoordinaattori

Saamelaiskäräjät

040 687 5989

 

Comentarios


bottom of page