top of page

Pian vietetään saamelaisten kansallispäivää - tule mukaan avoimille oppitunneille 6.-8.2.2024!

Saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihanke juhlistaa 6.2. vietettävää saamelaisten kansallispäivää järjestämällä virtuaaliset oppitunnit 6.–8.2.2024. Oppitunteja on yhteensä kolme, ja niiden aiheena on poronhoito. Tunneilla opitaan poronhoitoon liittyvää sanastoa ja käydään läpi poronhoitoon liittyviä töitä.


Oppitunneille ovat tervetulleita kaikki saamen kielistä ja saamelaisesta kulttuurista kiinnostuneet. Tunneille voi osallistua kukin oppija itsenäisesti tai koko luokka yhdessä samaan tuokioon yhteiseltä laitteelta. Opetus on pääasiassa saameksi (inarin-, koltan- tai pohjoissaamen kieli), tukikielenä on suomi. Tunnit sopivat siis myös saamen kielen oppijoille.


Tunteja pääsee seuraamaan suorana liittymislinkkejä klikkaamalla. Tuntien seuraaminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tunneilla on myös mahdollisuus kysyä ja keskustella chatissa. Oppitunnit tallennetaan, ja ne ovat 9.-16.2.2024 katsottavissa osoitteessa https://www.saamenetaopetus.com/tapahtumat-ja-tallenteet


 

Tiistai 6.2. klo 10.00–10.45

Inarinsaameksi

Opettajana Riikka Morottaja


Keskiviikko 7.2. klo 10.00–10.45

Pohjoissaameksi

Opettajana Mihkku Laiti


Torstai 8.2. klo 10.00–10.45

Koltansaameksi

Opettajana Jouko Moshnikoff

 

Pyeri puáttim! Bures boahtin! Tiõrv pueʹttem! Tervetuloa! 

 

Lisätietoja: 

Laura Ylinampa, vs. projektipäällikkö

040 525 4013

 

Anne Olli, projektikoordinaattori

040 687 5989

 

Saamelaisten kansallispäivää vietetään vuosittain helmikuun 6. päivänä. Juhlallisuuksia järjestetään silloin perinteisesti eri puolilla Saamenmaata ja nykyisin myös Saamenmaan ulkopuolella.

 

Voit osallistua saamelaisten kansallispäivään myös seuraavin tavoin:  

·       Osallistu saamelaisten kansallispäivän tapahtumiin eri paikkakunnilla tai etänä.

·       Järjestä levyraati saamelaismusiikista.

·       Tutustu Dihtosis-oppimateriaaleihin Nuorten Akatemian sivuilla. Saatavilla on menetelmäpakka, tietovisa aamunavausta varten, pelejä ja video-oppitunteja.

·       Tutustu Oktavuohta – saamelaistietoa opetukseen -sivustoon. Sivustolta löytyy eri koulu- ja luokka-asteille suunniteltuja, aihepiireittäin jäsenneltyjä osioita ja tehtäviä.

·       Tutustu Sano se saameksi -puhekieliseen fraasisanakirjaan pohjois-, inarin- ja koltansaameksi. Sivustolla myös viisi lyhytdokumenttia, pikaopas saamelaiskulttuuriin, soundboard sekä kaksi kieliaiheista artikkelia.

·       Tulosta lapsille värityskuvia.

·       Opettele pohjoissaamea Saamelaisneuvoston IndyLan-kielenoppimissovelluksen avulla. Sovellus ladattavissa Apple Storesta ja Google Playsta.

·       Opettele pohjois-, inarin- tai koltansaamea lapsille suunnatulla Kaupunkiseikkailu-pelillä, joka on yhdistelmä lauta- ja korttipeliä. Peli on ladattavissa Apple Storesta ja Google Playsta.

·       Katso Muumilaakso-sarjaa Yle Areenassa pohjoissaameksi, inarinsaameksi tai koltansaameksi.

Comments


bottom of page