top of page
samastit.PNG

Saamen kielineuvola
Sämmilâš kielâravviittâh – Sääʹm ǩiõllvuäpstõk – Sámi giellarávvehat

Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa!

 

Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa.

 

Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi.

Deanuleagis sámástit -hanke (suomeksi Tenonlaaksossa puhutaan saamea) luo Tenonlaaksossa toimivaa kielikeskusten verkostoa, joka tukee alueen saamen kielen vahvistumista sekä lisää paikallisen perimätiedon tuntemusta. Interreg Pohjoinen -hankkeen toteuttavat yhteistyössä Utsjoen kunta, Saamelainen elinkeino- ja konsulttitoimisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

bottom of page