top of page
samastit.PNG

Saamen kielineuvola
Sämmilâš kielâravviittâh – Sääʹm ǩiõllvuäpstõk – Sámi giellarávvehat

Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa!

 

Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa.

 

Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi.

Deanuleagis sámástit -hanke (suomeksi Tenonlaaksossa puhutaan saamea) luo Tenonlaaksossa toimivaa kielikeskusten verkostoa, joka tukee alueen saamen kielen vahvistumista sekä lisää paikallisen perimätiedon tuntemusta. Interreg Pohjoinen -hankkeen toteuttavat yhteistyössä Utsjoen kunta, Saamelainen elinkeino- ja konsulttitoimisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 9 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 9
46:50

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 9 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 9

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 9: Sámegiela oahppan ollesolmmožin, makkár mearkkašupmi das sáhttá leat servošii? Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta (Interreg Davvi 2020–2022) ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 9: Saamen kielen oppiminen aikuisiällä, millainen merkitys sillä voi olla yhteisölle? Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen (Interreg Pohjoinen 2020–2022) ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kuukausittain. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 7 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 7
38:46

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 7 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 7

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 7: Sámegiela girjjálaš máhtu hástalusat ja mearkkašupmi. Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 7: Saamen kielen kirjallisen taidon haasteet ja merkitys. Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kuukausittain. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 8 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 8
25:11

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 8 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 8

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 8: Sámegiela oahppan ollesolmmožin. Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 8: Saamen kielen oppiminen aikuisiällä. Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kuukausittain. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 1 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 1
30:52

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 1 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 1

(suomeksi alla) Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 1: Smávva mánát ja sámegiela earálágan dilit bearrašiin Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon sámegielat ja sámegiela ealáskahtti mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus, álo mánu beallemuttus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 1: Pienet lapset ja saamen kielen erilaiset tilanteet perheissä Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kerran kuussa, aina kuun puolivälissä. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 2 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 2
36:38

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 2 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 2

(suomeksi alla) Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 2: Bearrašiid giellastrategiijat Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus, álo mánu beallemuttus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 2: Perheiden kielistrategiat Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kerran kuussa, aina kuun puolivälissä. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 3 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 3
24:21

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 3 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 3

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 3: Stuorát mánáid ja nuoraid gielladilli ja sin giellalávddit Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus, álo mánu beallemuttus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 3: Isompien lasten ja nuorten kielitilanne sekä heidän kieliareenansa Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kerran kuussa, aina kuun puolivälissä. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 4 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 4
32:18

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 4 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 4

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 4: Giellabeasit Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus, álo mánu beallemuttus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 4: Kielipesät Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kerran kuussa, aina kuun puolivälissä. Lue lisää www.samastit.org!
Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 5 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 5
38:48

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 5 / Saamen kielineuvola 2.0, jakso 5

Sámi giellarávvehat 2.0, oassi 5: Mo sáhttá roahkasmuvvat sámástit, jos sámegiella ii leat iežas eatnigiella? Buresboahtin čuovvut Deanuleagis sámástit -prošeavtta ja Suoma Sámedikki oktasaš Sámi giellarávvehat 2.0 -filbmaráiddu! Filbmaráiddu prográmmain máŋggagielatvuođa áššedovdi Laura Arola Deanuleagis sámástit -prošeavttas Ohcejoga gielddas ja giellabeassejođiheaddji Niina Aikio-Siltala Suoma Sámedikkis ságastallaba sámegiela geavaheamis ja guovtte- ja máŋggagielatvuođas sámegielat dahje sámegiela ealáskahtti bearrašiin, ja maiddái mánáid ja nuoraid gaskkas. Arola ja Aikio-Siltala leaba guktot sihke giellasuorggi bargit ja sámegielat mánáid vánhemat. Filbmaráidu lea oaivvilduvvon mánáid ja nuoraid fuolaheaddjiide ja lagasolbmuide, ja maiddái ámmátolbmuide, geat barget mánáiguin, nuoraiguin ja bearrašiiguin. Ságastallamat leat eanaš davvisáme- ja anárašgillii, ja oassi maid suomagillii. Filbmaráiddu oasit almmustahttojit 16.4.2021 rájes Deanuleagis sámástit -prošeavtta Youtube-kanálas oktii mánus, álo mánu beallemuttus. Loga lasi www.samastit.org! _______________________________________________________ Saamen kielineuvola 2.0, jakso 5: Kuinka rohkaistua puhumaan saamea, jos se ei ole oma äidinkieli? Tervetuloa seuraamaan Deanuleagis sámástit -hankkeen ja Suomen Saamelaiskäräjien yhteistä Saamen kielineuvola 2.0 -videosarjaa! Videosarjan jaksoissa monikielisyysasiantuntija Laura Arola Deanuleagis sámástit -hankkeesta Utsjoen kunnasta sekä kielipesäohjaaja Niina Aikio-Siltala Suomen Saamelaiskäräjiltä keskustelevat saamen kielen käyttöön ja kaksi- ja monikielisyyteen liittyvistä asioista saamenkielisissä tai saamen kieltä elvyttävissä perheissä sekä lasten ja nuorten parissa. Molemmat keskustelijat ovat sekä kielialan työntekijöitä että saamenkielisten lasten vanhempia. Sarja on tarkoitettu saamenkielisten ja saamen kieltä elvyttävien lasten ja nuorten huoltajille ja läheisille sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille. Keskustelut käydään pääosin pohjois- ja inarinsaameksi sekä osa myös suomeksi. Videosarjan jaksoja julkaistaan 16.4.2021 lähtien Deanuleagis sámástit -hankkeen Youtube-kanavalla kerran kuussa, aina kuun puolivälissä. Lue lisää www.samastit.org!
bottom of page